15.07

Kia показало оновлене сімейство Ceed

Оновлено найпопулярнішу в Європі лінійку моделей Kia Ceed, яка отримала ще більш динамічний і спортивний дизайн, нові технології та удосконалені силові агрегати. П'ятидверний хетчбек, спортивний універсал і версія Shooting brake мають повністю оновлені передню та задню частини, рестайлінгові колісні диски, нові кольори кузова та інтер'єру, а також нові силові агрегати.

Нагадаємо, що Kia пропонує один з найширших модельних рядів С-сегмента на ринку. Ceed був першим автомобілем Kia розробленим, спроектованим і виготовленим в Європі спеціально для задоволення потреб європейських покупців.

Сміливий і сучасний дизайн

Під час розроблення дизайну особлива увага була зосереджена на тому, щоб зробити кожен варіант моделі унікальнішим і відмінним один від одного. Повністю оновлена передня частина автомобіля прикрашена новим логотипом. Решітка радіатора з тигровим носом, яка робить впізнаваними не тільки Ceed, але і всі інші моделі Kia, виконана в формі крил, що надає їй елегантний і сучасний вигляд. Крім того, нова решітка отримала чорну глянсову обробку з сатиновим хромом у верхній і нижній частині. Тема "крил" повторюється і в інших елементах передньої частини дизайну, таких як сатинована хромована обробка нижніх грат повітрозабірника і широка бічна планка, що переходить в арку переднього колеса. Ззаду, щоб підкреслити простоту нового логотипа Kia, поверхня між світлодіодними комбінованими лампами була згладжена, щоб вмістити нову елегантну емблему бренду. Новий спортивний задній бампер оснащений чорним дифузором, який також повторює сатиновану хромовану обробку передньої частини автомобіля.

Оновлений Ceed може похизуватися новими повністю світлодіодними фарами з денними ходовими вогнями для додаткового освітлення дороги і безпеки. Три модуля у формі стріл оточують інтегровані світлодіодні протитуманні фари і модулі дальнього/ближнього світла. Ці денні ходові вогні (DLR) також виконують функцію покажчиків повороту. Багатофункціональні модулі розташовані в п'ять рядів, які закриті тонованим склом, світлодіоди в рядах загоряються послідовно.

Оновлений дизайн нових елементів кузова збоку підкреслюють нові колісні диски. Тепер доступні шість яскравих стилів, три з яких були представлені вперше: 16-дюймові легкосплавні диски сріблястого кольору для базових моделей; глянцеві чорні 17-дюймові легкосплавні диски для GT-Line; спортивні 18-дюймові легкосплавні диски з червоними акцентами для версії GT.

Оновлений екстер'єр пропонує на вибір 13 кольорів кузова на будь-який смак. Чотири з них є абсолютно новими для модельного ряду: Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Gray і Experience Green.

Преміальний та ультрасучасний інтер'єр

Салон оновленого Ceed відразу приголомшує своїм декором, вишуканими заспокійливими кольорами та приємними на дотик матеріалами. Інтер’єр розроблений і спроектований  так, щоб усі пасажири відчували себе комфортно, а панорамний дах створює ще більше простору в салоні.

Дизайн сидінь доступний у дев'яти варіантах оббивки, чотири з яких є абсолютно новими. Інтер'єр Ceed тепер поєднує в собі сучасний стиль з функціональністю преміум-класу і новітніми технологіями. Цифрова 12,3-дюймова панель приладів має поліпшену графіку, можливість вибору заспокійливих кольорів і чотири варіантами для налаштування панелі приладів. Уздовж приладової панелі розташований 10,25-дюймовий центральний дисплей з інформаційно-розважальними і навігаційними функціями з Android Auto і Apple CarPlay.

Кожен аспект оновлення інтер'єру був розроблений з урахуванням зручності використання, наприклад, електронний вимикач стоянкового гальма та інші функції  розташовуються за принципом "легко бачити, легко використовувати", який лежить в основі дизайну салону.

В оновленому Ceed використовуються найрізноманітніші новітні технології та розширений набір опцій, серед яких Smart Key, кнопка запуску двигуна, пам'ять сидінь з електроприводом для двох профілів водія. Інформаційно-розважальна навігаційна система, яка працює в парі з аудіосистемою JBL Premium,  включає 8 акустичних динаміків і Bluetooth для забезпечення безперебійного зв'язку між Вашим смартфоном і автомобілем.

В оновленому інтер'єрі Ceed також були враховані всі аспекти комфорту і зручності пасажирів. Передні сидіння з підігрівом і вентиляцією, а також задні сидіння з підігрівом забезпечують комфорт у холодні дні, а високотехнологічний двозонний автоматичний клімат-контроль зберігає прохолоду в салоні в розпал літа.

Новітні розробки ADAS

Оновлений модельний ряд Ceed пропонує найвищі в своєму класі рівні безпеки, зручності  і технологій паркування завдяки вдосконаленому набору передових систем допомоги водієві (ADAS).

Також поліпшені функції безпеки, наприклад, колишнє попередження руху в сліпих зонах замінено технологією активного запобігання: умикаючи сигнал повороту для зміни смуги руху, якщо існує ризик зіткнення з заднім боковим автомобілем, нова система Blind-spot Collision-Avoidance Assist (BCA) видає попередження, а якщо після нього ризик зіткнення зростає, BCA активно управляє автомобілем, щоб допомогти уникнути зіткнення.

Система Driver Attention Warning (DAW+) також була оновлена ​​і включає технологію попередження про зіткнення, яка виводить на екран візуальне попередження, що інформує водія про те, що попереду перешкода у вигляді транспортного засобу, який повільно рухається.

Інші функції ADAS, які і раніше були доступні в лінійці Ceed, включають: систему запобігання фронтального зіткнення (FCA), яка виявляє не тільки автомобілі і пішоходів, а й велосипедистів; систему утримання смуги руху; інтелектуальне попередження про обмеження швидкості; систему ручного управління обмеженням швидкості і систему дальнього світла.

Відтепер для Ceed доступна система LFA (Lane Follow Assist), яка може бути активована незалежно від роботи інтелектуального круїз-контролю (SCC), що дозволяє  встановлювати її навіть на версіях з механічною коробкою передач.

Маневри під час паркуванні вже більше не страшні завдяки монітору заднього вигляду (RVM) з перемикачем для відображення камери заднього ходу. Під час руху заднім ходом на паркувальне місце RVM виводить зображення простору позаду для допомоги в паркуванні. Після паркування автомобіля система Safe Exit Warning (SEW) може попередити про перешкоди, що наближаються до автомобіля, блокуючи можливість відкрити двері.

Також було вдосконалено систему запобігання зіткнень під час руху заднім ходом (RCCA), яка визначає наявність небезпеки зустрічного автомобіля зліва чи справа і видає попередження. Після попередження, якщо небезпека зберігається, RCCA автоматично надає допомогу при екстреному гальмуванні, щоб запобігти інциденту.

Удосконалені силові агрегати

Нові силові агрегати поєднують продуктивність, екологічність та ефективність. Новий модельний ряд Ceed пропонує покупцям широкий вибір конфігурацій силових агрегатів потужністю від 100 к.с. до 204 к.с. Покупцям Ceed також пропонується ряд турбованих бензинових і дизельних двигунів: 1,0 і 1,5-літрових бензинових і 1,6-літрових дизельних силових агрегатів, в яких використовується технологія Smartstream від Kia.

Технологія Smartstream включає технологію Kia Continuously Variable Valve Duration (CVVD) двигуна для оптимізації продуктивності. CVVD також служить для підвищення паливної економічності поряд з системою рециркуляції відпрацьованих газів низького тиску (LP EGR).

Новий 1,5-літровий двигун T-GDi виробляють на заводі Kia в Словаччині. Цей новий двигун Smartstream, який замінив попередній 1,4-літровий T-GDi, працює в парі або з 7-ступеневою коробкою передач з подвійним зчепленням (7DCT), або з 6-ступеневою механічною коробкою передач (6MT) і забезпечує потужність 160 к .с. зі зниженими викидами. Новий двигун 1.5T також доступний як MHEV, а  дизельний Ceed, що видає 136 к.с., доступний тільки як гібридний двигун, який працює в парі з інтелектуальною механічною коробкою передач (iMT) або 7DCT.

Для оновленого  Ceed  уперше впроваджено технології MHEV і DCT у бензиновий двигун 1.0 з турбонаддувом, щоб надати клієнтам можливість підвищення паливної економічності та  зниження викидів.

Моделі родини Ceed також доступні зі стандартними шестиступеневою механічною коробкою передач і коробкою передач з подвійним зчепленням.

Виробництво оновлених моделей родини Ceed розпочнеться на заводі Kia у м. Жиліна (Словаччина) у серпні, а на ринках Європи автомобілі стануть доступними вже у четвертому кварталі цього року.